• MichaelaK.

Μία γρήγορη ματιά στην Μύκονο

Μέτα από μία αρκετά φορτισμένη χρονιά, έρχεται η ώρα να επιλέξεις μέρος για τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Προορισμός: Μύκονος.


Λίγα χρόνια πριν επισκέφτηκα πρώτη φορά το νησί, για να είμαι ειλικρινής δεν ήταν στα σχέδια μου ως προορισμός. Αν υπάρχει καλή παρέα δεν έχει σημασία το μέρος, αυτό σκέφτηκα και αποφάσισα να κλείσω εισιτήρια για την Μύκονο. Από τότε επισκέπτομαι το νησί 2 με 3 φορές τον χρόνο.

Το καλοκαίρι, το νησί είναι προσβάσιμο είτε με αεροπλάνο είτε με πλοίο. Καθημερινά φεύγουν για Μύκονο αργά και γρήγορα πλοία από Ραφήνα και Πειραιά. Έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές όλες τις επιλογές, αν και τον τελευταίο καιρό επιλέγω το αεροπλάνο για να εξοικονομώ χρόνο. Αν σε κουράζουν τα πλοία ή δεν έχεις υπομονή είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση, επιπλέον όσο πιο νώρις κάνεις την κράτηση εισιτηρίων τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να πετύχεις καλύτερες τιμές.


Η Μύκονος από ψηλά


Είναι γνωστή η Μύκονος, ως το νησί των ανέμων, άλλα ομολογώ τον αέρα που συνάντησα δεν τον είχα φανταστεί. Παρόλα αυτά δεν ήταν καθόλου ενοχλητικός, καθώς δρόσιζε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Τα όμορφα μυκονιάτικα μελτέμια ταιριάζουν απόλυτα με την οπτική αρμονία που προσφέρει το νησί καθώς διατηρεί ακόμα τους παραδοσιακούς λευκούς οικισμούς με τα γαλάζια παραθυρόφυλλα.

Φτάνοντας στο νησί σαγηνεύτηκα από την ομορφιά του, υπέροχες αμμουδερές παραλίες, γαλάζια νερά και λευκά σπίτια που αντανακλούν το φως του ήλιου κάνοντας όλο το νησί να λαμπιρίζει.

Αυτό που μου αρέσει στη Μύκονο είναι, ότι καμία περιοχή του νησιού δεν είναι τελείως παραγκωνισμένη, σε αντίθεση με άλλα νησιά της χώρας που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανάπτυξη στην "Χώρα" του κάθε νησιού.


Το λιμάνι της Μυκόνου


Το λιμάνι και το αεροδρόμιο του νησιού βρίσκονται έκτος Χώρας αλλά υπάρχει ένα σταθερό συγκοινωνιακό δίκτυο που τα συνδέει με τη Χώρα καθώς και άλλες περιοχές του νησιού. Τα λεωφορεία σταματούν και ξεκινούν στην περιοχή Φάμπρικα της Χώρας.


Η περιοχή "Φάμπρικα" της Χώρας

Φτάνοντας στη Χώρα ξεχνιέσαι μέσα στα όμορφα σοκάκια, μικρά και μεγάλα μαγαζιά συνυπάρχουν αρμονικά. Μέσα στην Χώρα δεν επιτρέπονται οχήματα, οπότε η περιήγηση γίνεται όλη περπατώντας.

Ξεκινώντας από το Παλιό Λιμάνι και έχοντας στην δεξιά σου πλευρά την θάλασσα κατευθύνεσαι προς την Χώρα. Μόλις περάσεις τα παραθαλάσσια ταβερνάκια κατευθύνεσαι νοητά ευθεία ώσπου να φτάσεις στο κεντρικό σημείο της Χώρας. Εκεί βρίσκεται η προτομή της Μαντούς Μαυρογένους, λίγο παρακάτω ξεκινάει η οδός Ματογιάννη που είναι γνωστή για τα καταστήματα της καθώς και ο Γιαλός.Η περιοχή "Γιαλός" της Χώρας


Στον Γιαλό υπάρχουν καφετέριες καταστήματα και εστιατόρια. Στη άκρη του Γιαλού βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικόλα από εκεί ξεκινάει ένα μικρό λιμανάκι, από όπου φεύγουν τα πλοία για το νησί της Δήλου. Αν προσπεράσεις το εκκλησάκι και μπεις σε κάποιο σοκάκι αριστερά θα φτάσεις στην Παναγία την Παραπορτιανή, μια εκκλησία με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ιστορία.


Η Παναγία η Παραπορτιανή


Αν προχωρήσεις λίγο φτάνεις στην Μικρή Βενετία. Στα σοκάκια της θα βρεις πολλά μπαρ εκεί είναι και η καρδιά των νυχτερινών μαγαζιών της Χώρας. Απέναντι από την Μικρή Βενετία βρίσκονται οι παραδοσιακοί ανεμόμυλοι, που παραμένουν αγέρωχοι εδώ και εκατοντάδες χρόνια πάρα τα δυνατά μελτέμια. Εκεί θα δεις και ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα που θα βρεις στο νησί.

Οι ανεμόμυλοι και στο βάθος η Μικρή Βενετία


Αν θες και άλλες πληροφορίες για το όμορφο νησί της Μύκονου, δεν έχεις παρά να περιμένεις για το επόμενο άρθρο, ή να δεις το Highlight, Mykonos Diary στον λογαριασμό μας στο Instagram.


7 views0 comments

Recent Posts

See All